Leipomus yleensä maistuu hyvälle ilman koristeitakin. Toisinaan saattavat olla jopa herkuttelun tielläkin, mutta kodin juhliin, viikonloppuun tai kavereille tarjottavan voi kyllä koristellakin. Se on hauskaa!

 

Koristeita syntyy helposti manteli- tai sokerimassasta. Edukkain tapa on harjoitella äidiltä jääneillä hukkapaloilla.  Ja ellei juuri silloin ole aikaa tai tarvetta, niin jämäpalat on hyvä kerätä minigrippussiin, etteivät kuivu.

 

Minulla oli nyt noin 1/3 osa 100 g vihreästä mantelimassan pötköstä jäänyt Pääsiäiseltä ja ties koska pingispallonkokoinen pala oranssia sokerimassaa, joka ei kuitenkaan ollut kivikova vielä.

 

Lisäksi tarvitaan parit muotit, kaulin ja leivinpaperiarkki,  Arkin voi vaikka leikata kolmeen osaan, hieman riippuen siitä mitä aikoo tehdä. En leikannut nyt arkista kuin kaistaleen, jota taittelin ’haitariksi’ perhosille niiden kuivumista varten. Arkin kulmaa taitoin kaulintaa varten, kun oli niin pieni pallero sitä massaa. Lähistölle on muuten hyvä varata myös tomusokeria ja teesihti, jos on vaara että koristeet tarttuvat leivinpaperin pintaan.

 

Askarteluhetken jälkeen on syytä puhdistaa työvälineet kunnolla, jotta seuraavan kerran taas kaikki ovat heti käyttövalmiina.

 

Kermavaahtoa muffinssien päälle voimme vispailla toisten ja kesäaikaan vaikka lisäillä lautaselle jäätelöä kaveriksi!

 

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg