Nami-hiiri on jo muutaman vuoden käyttänyt silloin tällöin ns. "Chocolate transfer sheet" - siirtokuvia, niin leipomuksissa kuin jälkiruuissakin. Enää ei ole sormet kovin suklaiset tämän puuhastelun tiimoilta. Hauskaahan se alkuun oli nuoleskella sormenpäitään.

image-normal.jpg

Hiiri toi muutamia arkkeja matkalta mukanaan ja on niitä nyt jaellut mm. nuorison SLY3 -kierroksen tytöille, jotta voivat tutustua asiaan. Osa jouluaiheisista arkeista puolitettiin, jotta riittäisi useammalle. Paperiset arkit toimivat ihan samaan tapaan. 

Tässä on yksi selkeä linkki, siinä kanadalainen ammattikonditori neuvoo miten kuvat saadaan siirtymään suklaaseen.  Samalla voidaan testata miten sujuu englannin kuullun ymmärtäminen! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Nami-hiiri käyttää siirtokuvia usein ja on opetellut sunnuntaileipurin niksit. Hiiri tekee kuvia heti käyttöön, ei säilytykseen. Silloin ei tarvitse suklaata temperoida. - Myöhemmin kun asia on hallinnassa niin temperointi kannattaa, ettei suklaa muutu harmaaksi ennen aikojaan. - Arkit ovat tuplasti A4 kokoa, joten hiiri käyttää saksia ja leikkaa arkin levyisiä kaistaleita tarvittavassa korkeudessa, esim. kakun reunan korkeus. Jos haluaa kuvioita sileäpintaisen suklaanapin/konvehdit koristeeksi, niin silloin pieni leikattu palanen laitetaan halutun suklaanapin pintaan kuvan mattapinta alaspäin, lempeästi painaen viimeisenä ennen jääkaappiin laittoa. Myöhemmin taustamuovi irroitetaan varovasti.

OHJETTA:

  • Voit käyttää siirtokuviin tummaa-, maito- tai valkosuklaata. 
  • Paloittele suklaa pieniksi paloiksi.
  • Sulata suklaa miedolla lämmöllä, niin ettei se 'kupli ja kiehu' kuten temperoidessa. Sekoittele.
  • Laita kuva-arkki tasaiselle jääkaappiin vaivatta mahtuvalle alustalle, leikkuulauta, tarjoiluvati tms. Tarkista vielä, että mattapintaisempi arkin kuvapinta on ylöspäin.
  • Kaada noin kädenlämpöinen suklaa kaistaleen tai palan päälle. Jos suklaa on liian kuumaa, niin kuvat leviävät, kuin märkänä laveerattu 'vesivärityö'. 

image-normal.jpg

image-normal.jpg

image-normal.jpg

  • Levitä suklaa tasaiseksi kerrokseksi kevein vedoin lastalla, mutta ei liian ohuelti ettet tärvele arkin kuvioita. - Kuvan suklaassa on pilkkuja, koska hiiri heitti muutaman kirjavan Candy Meltsin mukaan. En käytä C.Meltsiä toisten suklaan siirtokuviin, mutta muuten kyllä.
  • Suklaalla päällystetty arkki laitetaan jääkaappiin kovettumaan alustallaan. Noin 5-10 min kuluttua voit halutessasi tehdä suklaan pintaan viiltoja kolmioiksi....vinoneliöiksi tai kaistaleita - ja laittaa uudelleen jääkaappiin  lisää kovettumaan!
  • Kun suklaa on kovettunut, muovi tai paperi poistetaan varovasti. - Hiiri vetää sen hiljakseen 90° kulmassa yhdestä kulmasta kiinni pitäen. Suklaalevy on normaalisti yhtenä kappaleena alustallaan. Sitä voi paloitella taittamalla tai jos vedit viiltoja, niin suklaakuvio taittuu helposti (yleensä) niistä kohdin.

image-normal.jpg

Yhden kokeilukerran jälkeen voit hienosäätää suklaan paksuutta koristeluideoiden mukaan. Epäsymmetriset palat ovat myös hauskoja, mutta metallisilla pikkumuoteilla tai tyllallan tyvellä saa säännöllisiä kuvioita, kun painaa kovettunutta suklaan pintaa muoteilla kohtisuoraa alustaansa vasten. Pienet murtumat eivät pilaa leipomusta. Ne ovat taiteellisia !

Terkuin  n-h-e