Tässä yksi melko nopea ja suhteellisen helppo tapa tehdä ruusuja kaksittain yhdellä työstöllä! Toki pientä harjoittelua tämäkin vaatii. – Hiiri onkin harjoitellut melkoisesti kurkku- ja retiisiviipaleilla, mutta koskaan ei ole käynyt mielessä sokerimassa. Aamulla kävin ”Baking my dream cakes” -blogissa ja näin tämän ohjeen. Se on ollut joskus jonkun kauppaketjun lehdessä opasteena kuinka tehdään ’ruusuja minuutissa’. - Hiiri ryhtyi puuhasteluun, oikeastaan kahdesti, sillä ensimmäisen osan sokerimassa oli kuivuneiden pakettien loppuja. Tästä johtuen joukossa on erilaisia kuvia.

Taita leivinpaperi kahtia ja käännä takaisin, kuin kirjan lehti. Sirottele tomusokeria toiselle puoliskolle ja laita siihen palanen sokerimassaa. Käännä paperin toinen puoli massan päälle ja kauli ohueksi levyksi.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Ota piparkakku- tai rengasmuotilla pyörylöitä 6-7 kappaletta.​ Halutessasi voit hieman litistää pyörylän vastakkaisia sivuja ohuemmaksi. Aseta läpyskät lomittain jonoksi. Aloita rullaus alimmasta varovasti, hieman ilmavasti eli ei tiukkaa pakettia!

image-normal.jpg

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Leikkaa rulla kahtia ja käännä puoliskot pystyyn leivinpaperilla. Kukkamaljakon tuoreet ruusut näyttävät juuri tällaisilta!

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Vaikka sokerimassan leikellyt repaleet näyttävät määrällisesti leivinpaperilla pieneltä, niin rutista ne kuitenkin uudelleen palloksi ja kauli levyksi, niin huomaat.....pieniä kukkia tai lehtiä voi ottaa muotilla vielä monta. Lehti on tosi helppo leikata veitsellä ilman muottiakin - kaksi kaarta vastakkain.

Kukkien kuivuttua ne voi laittaa käyttöä odottelemaan matalaan rasiaan tai paperin päälle pelkkään kanteen, leivinpaperisuikaleet on syytä laittaa kerrosten väliin.

Keski-Euroopassa vasta kotileipureita opetetaan koristeiden käyttöön ja niiden tekoon muotteja painamalla. Huikean hienot ja todella taitoa vaativat koristeet ovat edelleenkin ammatti-ihmisten reviiriä, toistaiseksi!!

nami-hiiri