Anniina%20-normal.jpg

Anniina on tehnyt pannacottaa.

Napsu-normal.jpg

NAPSU kokeili Linnea-emon Pannacottaa marinoiduilla mansikoilla.

Raita%20nSLY4%20hein%C3%A4kuu-normal.jpg

RAITA tarjosi kesävierailleen vaniljaista Pannacottaa !


Viimeinen mutta ei vähäisin emon herkuista.

2014-06-25%2018.53.36-normal.jpg

Taivaallinen jälkiruoka herkku.

Pannacottaan tarvitset

2,5 dl maitoa

2,5 dl kermaa

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 vaniljatanko tai 0,5 tl vaniljajauhetta

3 liivatelehteä

  • Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
  • Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan.
  • Laita kattilaan kaikki muuta raaka-aineet vaniljan seuraksi ja kuumenna kiehuvaksi - tässä kohtaa kannattaa vahtia seosta ja sekoitella koko ajan. Se kiehahtaa todella nopeasti.
  • Ota kattilan liedeltä sivuun.
  • Valuta liivatteet ja laita ne seokseen, sekoitele kunnes liivatteet ovat sulaneet kuumaan nesteeseen.
  • Kaada seos laseihin tai muihin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään, vähintään n. 2 tuntia.
  • Massan voi laittaa myös esim. silikonimuotteihin ja pakastaa, jolloin voit helposti ottaa ne pakastimesta tarpeen tulleen ja irrottaa vaikka lautaselle sulamaan ja odottamaan herkkuhetkeä.

Marinoidut mansikat

200g mansikoita

1dl sokeria

1dl vettä

1tl vaniljajauhetta

1-2rkl tuoretta minttua

  • Laita kattilaan vesi ja sokeri, keitä liedellä kunnes sokeri on sulanut sekaan ja vielä n. 5min sen jälkeen. Sekoittele välillä.
  • Anna jäähtyä hetki - tällä välin pilko mansikat kulhoon ja laita joukkoon mintunlehtiä.
  • Kaada liemi mansikoiden ja mintun päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

        2014-06-25%2018.52.46-normal.jpg