Huom! Perusasian ovat kierroksilla aina samat, joita tulee noudattaa. Mahdolliset muutokset ilmoitetaan kunkin kierroksen alussa. Teemat luonnollisesti vaihtelevat ja se näkyy kyselykaavakkeessa, sekä pakettien sisällössä.

image-normal.jpg

Mukaan voi ilmoittautua, kun kierrosta vetävä emo on julkaissut sitä koskevan postauksen. Se tapahtuu pääsääntöisesti kierrosta edeltävänä kuukautena. 

1. Voit osallistua rinkiin, kun lupa äidiltä  on kunnossa! 

SLYemo vastaa kysymyksiin ja ottaa ilmoittautumiset vastaan sähköpostiinsa, joka on ilmoitettu sivujen oikeassa laidassa.

Antamaasi sähköpostiosoitteeseen tulee sen jälkeen hyvin pian kyselykaavake ja hieman opastusta sen täyttöön, sekä milloin on kyselyn viimeinen palautuspäivä takaisin emolle.

Ilmoittautumisajan päätyttyä emo jakaa parit ja taas tulee postia. Nyt saat oman tunnusnumeron kierrokselle, jota tulisi aina käyttää viestittelyssä emolle (esim. liisa/sly 15).

Samalla saat myös salaisen parisi tiedot, mistä hän pitää, mitä harrastaa yms. joka auttaa sinua  pikkupakettien suunnittelussa ja  reseptien valinnassa. Esimerkiksi, jos hän ei pidä banaanista tai on kanelille allerginen, niin älä laita sellaisia reseptejä joihin niitä tulee tai tee valmiiksi muutokset toiseen hedelmään/mausteeseen..

2. Jos sinulla on oma blogi, se helpottaa hieman asioita tai oikeastaan se on itsellesi hauskempaa,  mutta ei ole välttämätön. Blogi on helppo perustaa ja sitä voi päivittää pelkästään SLY -tapahtumillakin. 

3. Ikäraja tällä hetkellä on 10 - 17 v. tai miten sovitaan.

4. Kierrokselle tulee yleensä kaksi tai kolme teemaa. Mutta se kolmas voi olla myös emon kaikille yhteiseksi antama resepti, lempiväri tai slyparin mielimakeinen tai jokin vastaava. Se selviää aina ennen kierroksen alkua.

A) Paketista, jonka sinä lähetät parillesi:

Tarkista emon ohje lähettäjä -asiasta ja kirjoita huolellisesti parisi nimi+osoite lähetykseen!

 • -  älä jätä paketin kokoamista ja sen lähettämistä annetun ajan viimeiseen päivään.
 • -  kolme leivonta-ainesta tai leivontaan liittyviä,  teemaan tai reseptiin sopivia tuotteita.
 • -  sisällön suositushinta  4€ - 5€ + postitus 2.lk 
 • -  käytä pehmokuoria, jos valikoimasi tuotteet mahtuvat sinne mukavasti. Mikäli käytät pientä laatikkoa, niin täytä kolot rypistetyillä sanomalehtipalloilla sisällön rikkoutumisen ehkäisemiseksi.
 • -  älä lähetä kaverille tuotteita, jos hän on maininnut, ettei pidä tai ei voi muuten syödä.
 • -  lähetetään aina ehjiä tuotteita, elintarvikkeet hyvällä päiväyksellä ja avaamattomia pusseja tai rasioita. 
 • -  lue huolella saamasi parin osoite ja myös se mitä kirjoitetaan lähettäjän paikalle! – Tämä kaikki siksi, että jos paketti joutuisi hukkaan, niin emo voi sitä Itellan kanssa  etsiä. Tästä asiasta mainitaan parin tietojen yhteydessä tarkemmin!

Kun olet postissa käynyt, niin laita emolle viesti, hän pitää kaikesta kirjaa:

 • -  viestille otsake:  paketti lähetetty + numerosi ( esim. pkt postitettu/ liisa/14)
 • - k erro sitten viestissä lyhyesti oliko kirjekuori vaiko laatikko, mitä laitoit pakettiin, ja vielä varmuudeksi etunimesi + slynumerosi. ( esim.: liisa/sly14 )

B) Paketista, jonka sinä saat salaiselta pariltasi:

 • -  sisällöstä tulisi ottaa valokuva ja kirjoittaa tuotteiden nimet postaukseen. ( esim.: suklaapatukka, vispilä, itsetehty kortti, piirakkaresepti, muffinssiresepti)
 • -  kerro mitä pidit paketista( Jos sinulla on jo kymmenen samaa asiaa kaapissasi, niin jätetään sanomatta, sillä eihän parisi sitä voinut tietää. Jos näin käy, niin tuotteen voi hyvin lähettää omalle parilleen nyt tai myöhemmin !
 • -  kiitoksetkin parille on hyvä kohteliasta muistaa!

LAITA sitten kaikki tuo emolle sähköpostiviestinä, ellei sinulla ole blogia tai linkki omaan postaukseesi blogissasi ( tai äidin blogissa). 

Mieltä ei pidä pahoittaa, jos lähetit omalle sly kaverille 5€ arvoisen paketin  + postitus ja saatkin vastaavasti sinulle lähettävältä parilta vain 4€ paketin.

C) Kun leivot parisi lähettämän reseptin, niin taas kamera esiin, kuvaus ja viesti emolle kuvineen päivineen  tai linkki, kun olet leipomuksesi postannut. - On muuten aina huomaavaista leipoa parin reseptit ilman suuria muutoksia......niitä muutoksia resepteihin voi kokeilla/tehdä seuraavalla kerralla.

Aina on hyvä postauksessa kertoa lukijoita varten se reseptikin, ellei se ole emon antama tehtävä kaikille.

KISAILUSTA ilmoitetaan aina ennakkoon ja niihin pyritään laittamaan väljä aikataulu. Ei ole joka kierroksella.

On hyvä pitää emo ajan tasalla, jos on paljon kokeita, olet kipeä tai viikonloppuretkellä mökillä ilman tietokonetta Ü, niin mietitään yhdessä miten asioista suoriudutaan ilman suurempia viiveitä...

Nuorison oma SLY ei ole toistaiseksi 'jatkokertomus', kuten aikuisten, vaan pyrimme huomioimaan koulutyön ensisijaisuuden ! Kierrokset kestävät (3 kk) kuukautta.

 Laadi itsellesi työlista paketin kokoamisesta,  reseptien kirjoittamisesta, lähettämisestä, slyleipomuksista....niin huomaat, että tähän kaikkeen tarvitaan  suuhteellisen lyhyt aika koko kierroksesta Ü!

Lisää iloa tuottaa aina se, kun käydään kommentoimassa ringin muihinkin blogeihin, eikä yksin oman parin blogiin. 

HUOM! Oman parin postauksiin tietenkin kommentoidaan 'anonyymisti'!!!!! Ettei paljastuta ennen aikojaan. Emo-hiiri neuvoo kierroksen alkaessa.

Emo lukee mielellään myös ideoistasi, joita voidaan hyödyntää seuraavilla kierroksilla.

Terkuin SLYemot