Kotitekoiset LUMIPIKKULEIVÄT, noin 20 kpappaletta
Reseptin lähetti Eveliina /nSLY7 blogittomalle parillee
100 g tummaa suklaata
60 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1/4 dl maitoa
Koristeluun sokeria ja tomusokeria
TEE NÄIN:
- Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
- Vatkaa voi ja fariinisokeri. Lisää muna, vaniljasokeri kardemumma ja lopuksi sulatettu suklaa kevyesti vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kulhossa ja lisää joukkoon maito sekoittaen.
- Yhdistä suklaa ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi, sen tulee olla kostea.
- Pyöritä massasta rulla, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
- Muotoile massasta palloja, paina niitä kevyesti kämmenellä.
- Pyörittele jokainen sokerissa.
- Nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla noin 14 minuuttia kunnes pinta alkaa repeillä.
- Anna jäähtyä jonkin aikaa ja sirottele tomusokeria runsaasti pintaan.
Blogiton 'PIIA' saanut pariltaan 'Omena-kanelimuffinssi' -reseptin kierros nSLY7
Omena-kanelimuffinssit, 12 kpl
4,5 dl spelttijauhoja ( tai perus vehnäjauhoja )
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl ruokosokeria
1 kananmuna
100 g sulatettua voita
2 dl piimää
2,5 dl pieniä omenanpaloja
muffinssien päälle ennen paistamista:
2 tl sokeria
o,5 tl kanelia
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja vaniljasokeri keskenään pienessä kulhossa.
- Sekoita isossa kulhossa ruokosokeri ja muna ja lisää joukkoon sulanut voi.
- Lisää isoon kulhoon vuorotellen jauhoseosta ja piimää ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kääntele lastalla omenanpalat joukkoon varovasti.
- Jaa taikina muffinssivuokiin, jätä kohoamiseen varaa.
- Ripottele muffinssien päälle kaneli-sokeriseosta.
- Paista 200/180 asteisessa uunissa noin 18-20 minuuttia.
- Nauti lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Muffinssien leipominen on helppoa ja nopeaa. Yksinkertaisimmillaan taikinaa ei tarvitse edes vatkata, ainekset vain sekoitetaan keskenään, taikina jaetaan muffinssivuokiin, ja leivonnaiset laitetaan uuniin kypsymään noin vartiksi.
Parhaimmillaan tuoreilla muffinsseilla pääseekin herkuttelemaan melkein heti makeannälän iskettyä tai yllätysvieraiden pelmahdettua ovelle.
Innokkainkaan muffinssileipuri ei pääse kyllästymään, kun soveltaa rohkeasti muffinssien perusreseptiä.
Muffinssitaikinaan voi käyttää erilaisia marjoja ja hedelmiä niin tuoreina, pakastettuina, kuivattuina kuin hilloinakin. Mukaan sopivat myös porkkanarouhe ja erilaiset siemenet, kookoshiutaleet tai vaikkapa suklaa- ja karamellimurut.
Myös kuorrutusta vaihtelemalla saa tutuista muffinsseista uudenlaisia. Muffinssit voi kuorruttaa esimerkiksi tuorejuustolla, kermavaahdolla, tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.
Tosi yksinkertainen suklaakuorutus: yksi suklaalevyn ruutu heti kuuman muffinssin päälle sulamaan!
Tällä alla olevalla reseptillä on moni isoäiti hemmotellut jälkikasvuaan. Ne on helppo tehdä, kun tulee näminälkä tai milloin kavereita on tulossa!
Maukkaat MUMMON MUFFINSSIT
Tarvitaan:
3 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
2 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
Laita uuni valmiiksi lämpiämään 200°C
Valmistusohje:
- Sekoita sokeri ja kananmunat keskenään.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne sihdaten taikinaan.
- Sulata rasva ja kuumenna maito.
- Sekoita kaakaojauhe maitoon.
- Hämmennä rasva ja kiehautettu kaakao taikinaan.
- Jaa taikina paperivuokiin ja paista 200°C noin 10-12 minuuttia.